Kristalna himalajska sol, fino mleta (brez primesi ali dodatkov), se uporablja za soljenje jedi v kuhinji, rehidracijo, mineralizacijo, razstrupljanje in alkaliziranje telesa, saj vsebuje za človeško telo pomembne minerale. Pomaga pri obnavljanju in vzdrževanju telesne energije in pri vzdrževanju kislinskobazičnega ravnovesja.
4ever life net,
Vlado Balažinec s.p.
Derčeva ulica 35
1000 Ljubljana
T: 040 688 488
E: 4everlifenet@siol.net
W: www.vitache.com
Himalajska sol izvira iz 400 do 600 m globokih solnih plasti, ki so nastale z izsušitvijo pramorja na področju Himalaje, pred veliko milijoni leti. Nekateri gorski masivi, med njimi tudi ta v Hunza dolini, so prepredeni s solnimi žilami. Že 600 let pred Kristusom so jo omenjali v ajurvedskih spisih in opisovali njene uporabne lastnosti. Aleksander Veliki je himalajsko sol proglasil za izjemno dragoceno. Začeli so jo izkopavati in jo je z nepredstavljivimi napori s sloni čez himalajsko gorovje prevažali v Evropo. To dragoceno sol so poimenovali kar CESARSKA SOL, saj je bila namenjena samo cesarskim družinam. Vedno več pozornosti se posveča tudi kemičnim in biofizikalnim lastnostim kristalne soli.
UPORABA: Za soljenje hrane uporabljajte kot navadno sol, lahko pa se uporablja tudi kot kopel, kot tekočina za izpiranje nosnic (poravnana čajna žlička na 0,5 l tople vode), sestavina za različne obrazne maske, obloge, mazila ali kot solna raztopina (1/4 čajne žličke soli na 1 l vode) za rehidracijo. Veganski izdelek. Brez GSO. Brez glutena. Brez dodatkov.